Kids

Inhoud van de drumles | Leeftijd | Talentjes | Openingstijden | Duur en frequentie | Tarieven

 

Als we aan een kind vragen wat er zo leuk is aan drummen, dan hoor je altijd terug dat het zo leuk is om overal op te slaan. In Afrika leren kinderen al op jonge leeftijd van een meesterdrummer de ritmes, gewoon door te kijken en na te doen. Zij leren ritmes die horen bij hun rituelen. Dat kennen wij in onze westerse maatschappij niet - ritme heeft bij ons geen sociale functie - maar het (organische van het) instrument spreekt kinderen wel heel erg aan.
 

Inhoud van de drumles

De drumles is gericht op het op speelse wijze ontwikkelen van de creatieve geest van het kind. Een drumles kan beginnen met het voorspelen van een ritme of de leerling mag spelen wat hij of zij wil en daar omheen wordt een les opgebouwd. De les kan ook bestaan uit het reageren op elkaar - het praten met elkaar via het instrument - of meespelen met muziek.
De drumlessen zijn ook zeer geschikt voor kinderen die op het gebied van motoriek en concentratie nog wat extra aandacht nodig hebben. Drummen is leuk, ontspannend en ook heel stoer!

Leeftijd

Onder 'Kids' vallen kinderen tot 12 jaar. Onze jongste leerling was 3 jaar toen hij begon. Eerst 10 minuten drumles, zittend op de schoot van zijn vader: alleen imiteren van de beweging. Na een paar drumlessen ging hij naar 20 minuten en nu krijgt hij iedere week een drumles van 30 minuten.

Talentjes

Voor talentvolle kinderen schrijven we uitdagend en inspirerend lesmateriaal, passend bij het kind. Tijdens de drumles wordt veel aandacht besteed aan beweging en muzikale ontwikkeling: het trainen van het muzikale gehoor, het herkennen van muziekstructuren, het leren van het notenschrift en het kennismaken met belangrijke muziekstijlen, zoals Rock, Dance, Latin, Reggae en Jazz.

Openingstijden

Drumschool Cleuver is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 23.00 uur.

Duur en frequentie drumles

Vaste drumlessen kunnen wekelijks, één keer per twee weken of eens in de maand worden afgenomen.

Lesduur vaste lessen: 30, 45 en 60 minuten.

Andere vormen (losse lessen, afwijkende lesduur) zijn ook mogelijk in overleg met de desbetreffende docent.

Tarieven drumles

Inschrijving voor drumles is het hele jaar mogelijk. Bij drumles op regelmatige basis schrijft men zich in voor de duur van minimaal twee maanden. De drumlessen kunnen op ieder moment worden opgezegd, met inachtneming van tenminste twee maanden, welke ingaat op de dag van opzegging. Voor losse drumlessen geldt geen opzegtermijn. De tarieven kunnen per docent iets verschillen. Inschrijfgeld is eenmalig en bedraagt € 15,00 (bij inschrijving meerdere leden gezin wordt er één keer inschrijfgeld gerekend).

 

Tarieven vaste drumlessen per maand, omgerekend op jaarbasis:

Let op: Voor losse drumlessen rekenen we een hoger tarief dan voor vaste drumlessen:

 

Drumles volgen bij Drumschool Cleuver? Bel of mail ons dan voor een afspraak of een GRATIS DRUMLES.

Drum 'n' Bass Swing Mento, Calypso & Reggae Afro-Cubaans Afrikaans Funk R & B Rock 'n' Roll Cursus Cross Stickings Fills voor Kids Oneven maatsoorten Cross Stickings

Deel deze pagina

Onze docenten

Video's

Jens 9 jaar trommelt op een samba groove

Jens (9) leest noten en speelt tegelijk over een samba groove

Jeal & Welcome to my Life

Jeal (5) zet een mooie rock groove neer

Gratis een proefles van een half uur volgen?

Je gegevens
  • Je moet een geldig mailadres invoeren
  • Graag uw telefoonnummer invoeren
  • Zonder toestemming kunnen wij geen contact met u opnemen