Emilie Cleuver

Opgegroeid in een muzikaal nest, dochter van popzangeres Bojoura en drummer Hans Cleuver, speelde muziek van meet af aan een grote rol in mijn leven.
Met Drumschool Cleuver aan huis kwam ik al op jonge leeftijd in contact met professionele drummers. Aanvankelijk begon ik met het meespelen op muziek in een van de studio’s met de diverse leraren maar al snel begon ik serieus lessen te nemen, eerst bij mijn vader, maar daarna ook bij o.a. Eveline Carels, Oscar Kraal, Richard Heijerman en Richard Moelker. Ik luisterde ook veel naar verschillende drummers; zo ben ik geïnspireerd geraakt door o.a. drummers Michael Bland (Prince – New Power Generation), JT Thomas (Roy Hargrove Factor), Manu Katché (met name bij Peter Gabriel) en Dave Weckl (met name bij Aziza Mustafa Zadeh).

Gaandeweg realiseerde ik me dat ik van slagwerk mijn beroep wilde maken en na lange tijd werkzaam te zijn geweest als semi-prof ben ik sinds 2010 ZZP-er. Ik heb bij veel verschillende projecten ervaring kunnen opdoen zoals bijvoorbeeld bij  theatershow Cirque Stiletto (met Ellen ten Damme), zangeres Rose Spearman en de slagwerkgroep Slagerij van Kampen. De laatste jaren heb ik steeds meer toegelegd op percussie (o.a. bij world/funk/dance groep Mama DC en de Cubaanse band Zulemax). In 2019-2020 heb ik in Noord-Amerika en Canada getourd met de Cirque du Soleil show Amaluna.
Naast het geven van workshops op scholen geef ik ook al geruime tijd met veel plezier drumles bij Drumschool Cleuver.  
Mijn lessen zijn praktijkgericht: techniek is uiteraard van groot belang, maar we werken ook liedjes uit zodat de leerling al snel resultaat ziet. Natuurlijk hangt de invulling van de les ook af van de wens van de leerling.

Voor verdere info zie www.emiliecleuver.nl

Geeft les aan

Professionals Just for fun Kids

Deel deze pagina

Gratis een proefles van een half uur volgen?

Je gegevens
  • Je moet een geldig mailadres invoeren
  • Graag uw telefoonnummer invoeren
  • Zonder toestemming kunnen wij geen contact met u opnemen