Teun van Zoggel

Even voorstellen...

Hi, ik ben Teun van Zoggel, 29 jaar en opgegroeid in Heeswijk-Dinther. Mijn interesse voor drummen werd gewekt doordat mijn vader en later ook mijn oudere zus drumden en er in huis altijd gedrumd kon worden. En wat is er als kind nou leuker dan geoorloofd herrie maken..! Op achtjarige leeftijd ben ik mijn eerste trommellessen gaan volgen bij de Koninklijke Fanfare te Heeswijk. Met deze lessen werd een goede basis gelegd, waaraan ik de jaren daarna flink heb doorgebouwd. Vanaf mijn tiende leeftijd ben ik ook drumlessen gaan volgen.

Die drumlessen volgde ik niet voor niets. Ik wilde van kleins af aan namelijk niks liever dan live spelen met een band!! Vanaf mijn veertiende speelde ik in meerdere bandjes, met zowel covers als eigen repertoire.

Ik ben in 2012 afgestudeerd aan het Rock City Institute in Eindhoven. Deze driejarige Mbo-opleiding, welke ik in twee jaar afrondde, leidt muzikanten op tot uitvoerend musicus. 

Na deze opleiding studeerde ik door aan de popafdeling van het Codarts Conservatorium in Rotterdam, waar ik in 2016 Cum Laude afstudeerde. Tijdens deze opleiding, waar ik les kreeg van o.a. Hans Eijkenaar en Martijn Vink, werden niet alleen mijn drum skills verder ontwikkeld, maar lag de focus op de volledige breedte als het gaat om ontwikkeling, professionalisering en ondernemerschap als muzikant zijnde.

Uitvoerend musicus 

Als uitvoerend musicus heb ik met o.a. Duncan Laurence, Kovacs en Nona, op (internationale) festivals als Pinkpop (Nederland), Glastonbury (Engeland), Sziget (Hongarije), North Sea Jazz (Nederland), Rock Werchter (België)  en Lowlands (Nederland) opgetreden.

Drumdocent

Naast uitvoerend musicus geef ik inmiddels al meer dan tien jaar drumles aan beginnende en gevorderde leerlingen bij verschillende slagwerk–en muziekopleidingen.

In de lessen ligt de focus voornamelijk op het hoofdinstrument: DRUMS!

Het plezier in muziek maken staat voorop. Aan de hand van de wensen en doelen van de student maak ik een duidelijk lesprogramma. Ik leer je met muziek meespelen, voor-en naspelen, improviseren, het uitzoeken van bestaande drumpartijen in (bekende) nummers, noten lezen  en op den duur het samenspelen met andere muzikanten. 

Naast het drummen zelf kan er ook gewerkt worden aan het opnemen van drums en het ‘hybride’ drummen, waarbij elektronische drums (bijvoorbeeld een sample-pad en triggers), aangestuurd door een programma als Logic of Ableton, wordt toegevoegd aan de akoestische drumset, iets wat tegenwoordig enorm populair is onder moderne drummers!

Verder kan ik ook beginners op het vlak van percussie, cajon en melodische instrumenten zoals Xylofoon of Marimba lesgeven.

Geeft les aan

Professionals Just for fun Kids

Deel deze pagina

Gratis een proefles van een half uur volgen?

Je gegevens
  • Je moet een geldig mailadres invoeren
  • Graag uw telefoonnummer invoeren
  • Zonder toestemming kunnen wij geen contact met u opnemen